Nescafe punca segalanya !

by Rabu, September 14, 2011 2 orang dah meluah perasaan
okeh, sekarang aku dah tau kenapa aku banyak makan..
korang nak tau sebab ape selera aku kebelakangan agak menjadi-jadi?

ha.. akibat dari aku berhenti minum Nescafe rupenye... ak ni kan addict kat Nescafe, so aku cube lah ntok berhenti bile org² yang prihatin menasihatkan aku tak elok minum Nescafe..

maka aku start dengan mengurangkan kuantiti Nescafe aku, dari cawan sebesar-besarnye, aku minum dalam mug biase je.. then aku pon stop.. lepas je aku stop tu, selera makan aku menjadi-jadi.. aku jadi rasa nak makan je.. dan aku pon melayan je nafsu makan aku tuh.. sampai lah berat aku jadi 70kg skrg ni.. huhuhu.. dasat kan? hahahaha.. asal berat aku 65kg.. bajet nak turun.. naek la plak...

so.. kelmarin aku saje jela minum nescafe.. then aku tade pon rase nak makan je.. sebab tu lah ak terpikir, mungkinkah kerana Nescafe? yelah tu.. mmg da yakin sgt.. sebab smlm pon aku tade mcm org kebulur... cukop pagi mkn scrabble egg 2 bijik ngan Nescafe besar punyer... aku tak lapar-lapar da.. smpai mlm.. aku gi makan roti telur ngan thosai.. hahahaha.. teringin je tuh.. patot siang-siang da makan la.. tp mls nk kuar nye pasal.. mlm tu baru org ajak kuar.. tp ok la.. before jam 9, ak bukan mkn kenyang² pon.. hahaha..

by the way... Nescafe yang org cakap tak elok tu sbnrnye yang 3 in 1, makanan or minuman ape pon kalo instant ni kan mmg tak elok.. betol x? mcm aku, aku minum Nescafe yang bancuh tuh.. dulu aku bancuh gune susu tepung, tapi skrg gune susu pekat manis tuh.. nanti aku tukar gune susu tepung balek la ye... hehehe...

dengan ini maka terbongkarlah punca aku kuat makan.. dan solution nye ialah, minumlah Nescafe balek.. daa....




 saye bukan lah baik sangat, tapi saye tak lah jahat sangat, 
 sekadar nak meluah perasaan je.. bak kate tagline blog ak ni.. 
sukahati . layan jari . tengok hari . ikut stori 

dayan punyer

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

2 orang dah meluah perasaan:

mirakim berkata...

klu aku mnum mesty ley krus kn..
ehehe

selipar hijau berkata...

tu aku tatau la.. tak la smpai kurus.. selera mkn kurang la.. =)