2 comments

rumah baru ~ ♥


inilah rumah sewa baruku.. insya'Allah akan kami huni rumah ini sampai dapat membeli rumah sendiri. Alhamdulillah walau pon hanya dua bilik, tapi bagiku cukup luas untuk kami 3 beranak (lagi 2 bulan 4 beranak) hidup dengan selesa.. 

rumah kami atas kedai runcit, kedai makan juga butik. senang tak senang lah kan. tapi tak bestnya kedai runcit ni tak jual barang basah.. so, kene pergi kedai jauh sikit untuk beli barang basah. nak buat stok, peti ais kecik je..


ni rupa lepas di kemas dan disalin lantainya.. cantik tak? hihi.. satu roll tu cukup² untuk satu rumah.. hurm.. penatnye mengemas rumah baru ni Nauzubillah.. yang pernah rasa pindah randah je akan faham. aku cukup kasihan dengan encik suami sebabnya kebanyakannya dia kena buat sendiri. nasib baiklah keluarga dekat untuk datang membantu, nampak ummi aku kat gambar pertama tu. hehe.. 

tak lupa jugak kawanku yang seorang si shahrulhapizi datang membantu. yelah, nak angkat barang berat mana lah larat kudrat orang tua. hihi.. lapang je tengok rumah ni..



antara perabot baru.. meja makan 4 kerusi dengan almari pakaian kak mawar, beli sesiap sebab lepas ni nak tambah dengan barang² adik pulak. almari kak mawar ni walid dengan bonde buat as iron board. haha... senang 2 in 1. walid la tak nak barang banyak2 sangat dalam rumah.. RM600 dua barang ni.. Alhamdulillah, itu yang kami mampu.. 


kak mawar seronok lepas tolong bonde menyapu rumah. haha.. hampir sebulan duduk kat rumah ni, banyak jugak list nak kene tambah untuk barang rumah.. perlahan-lahan bak kata orang, satu persatu ikut priority

antara barang keperluan yang perlu ditambah :-

1. Rak pinggan mangkuk aka tempat simpan barang kering
2. Kain langsir tingkap / pintu (tinggal jahit je sbnrnye)
3. Mixer
4. Oven
5. Sofa

antara yang perlu diubahsuai / ganti :-

1. pintu bilik air
2. lampu dapur
3. shower

tu jelah yang terlintas sekarang.. aku cadang nak buat macam para tu je.. ok jugak.. save ruang kan.. nanti lah update lagi.. hihi..

 saye bukan lah baik sangat, tapi saye tak lah jahat sangat, 
 sekadar nak meluah perasaan je.. bak kate tagline blog ak ni.. 
sukahati . layan jari . tengok hari . ikut stori 
No comment yet

UMRAH keluarga mertuaku ♥


semalam pergi LCCT hantar ibu & ayah mertuaku also kakak ipar yang nak menunaikan UMRAH.. ibu pergi untuk kali kedua, ayah dengan kakak pergi untuk pertama kalinya.. 

seronok dan bertuahnya lah dapat pergi.. semoga mereka dapat beribadah dengan tenang dan diberkati ALLAH..



ha.. ini ragam anak daraku kat rumah bila hujung minggu. bila bonde ngan anaknya dah bosan sangat. hahaha.. ambil gambar dalam gelap kenalah on flash.. dia pulak boleh datang ngadap sambil pejam-pejam mata.. seronok bonde keluarkan flash agaknya.. hahaha..

 saye bukan lah baik sangat, tapi saye tak lah jahat sangat, 
 sekadar nak meluah perasaan je.. bak kate tagline blog ak ni.. 
sukahati . layan jari . tengok hari . ikut stori 

No comment yet

bakal kakak & abang ♥

NURUL MAWADDAH & IRSYAD AS-SIDDIQ

introduce... bakal KAKAK dan ABANG yang semakin hari semakin debab.. cemane lah bonde ngan ummi nye nak layan pasni.. hahaha... walid ngan abi kene banyak berkorban la ye.. hahhaha..

pasni bonde n ummi x leh nak angkat dah budak2 debab ni... dedua dah lebih 10kg.. makin nak dapat adik.. makin bertambah2 plak berat depa... huhui... kalo dah baka besor.. besor jugak lah ye..

tak sabarnye menanti anak kedua ni.. xcited nye same macam anak sulung dulu.. lagi kurang lebey 2 bulan je lagi.. ummi pulak lagi sebulan je...

seronoknye setiap kali RAYA tambah ahli keluarga.. lalalala...

2012 : kami beraya ngan suami.. umi ayah beraya ngan 2 menantu..
2013 : kami beraya ngan anak.. umi ayah beraya ngan 2 cucu..
this year 2014 : kami beraya dengan anak-anak.. umi ayah beraya ngan 4 cucu.. 

huyeh... insya'Allah next year xde dah kot.. kite cuti dari PRODUCTION ye .. hahaha.. tapi ne tau dapat tambah menantu plak lg sorang umi ayah kan.. wahahaha... Aamiin~ adik aku bace ni kompem kembang2.. hahaha...

sekian laporan permulaan.

 saye bukan lah baik sangat, tapi saye tak lah jahat sangat, 
 sekadar nak meluah perasaan je.. bak kate tagline blog ak ni.. 
sukahati . layan jari . tengok hari . ikut stori 
No comment yet

MUSLIMAH ITU~~♥



Muslimah itu , 
terkadang gelak kuat tak henti , terkadang juga minum berdiri , terkadang sebelum tidur trlupa baca doa & ayat kursi , 
terkadang pakai stoking dimulai kaki kiri , 
terkadang aci redah sarung kasut org lain tanpa disedari .


Muslimah itu , 
terkadang gembira sampai trlompat terkinja smbil trsenyum tayang gigi , 
terkadang menitis air matanya laju tak terperi , 
terkadang rasa lemah smpai tak mampu nk bangun2 lagi , 
terkadang rasa marah menguasai diri , 
sampai rasa nk lempang org tu laju2 without mercy .

Muslimah itu , 
adalah manusia biasa , 
yg tak lari dari segala perasaan sebagai manusia , 
yg tak lari dari segala mcm ujian dan pancaroba , 
yg tak lari dari perasaan lemah dan tak bermaya , 
yg tak lari dari buat khilaf dan dosa .

Kerana apa ? 
Kerana dia juga manusia biasa . Apa2 pun , yg pastinya , muslimah itu sentiasa bangkit bila trjatuh , sentiasa cuba gembirakan hati org lain walau hatinya sendiri remuk , sentiasa cuba nk improve diri , 
dari semasa ke semasa tnpa henti , walau terkadang dia trsungkur , itu bkn kerana dia lemah , 
tapi itu kerana dia cuba ambil masa utk bangkit semula , 
jadi kuat dari sebelumnya , 
kerana dia berusaha utk mnjadi bidadari dunia , dan juga di akhirat sana ,

insyaAllah :')

**copy/paste dari fb**

 saye bukan lah baik sangat, tapi saye tak lah jahat sangat, 
 sekadar nak meluah perasaan je.. bak kate tagline blog ak ni.. 
sukahati . layan jari . tengok hari . ikut stori 
No comment yet

bored | not in mood




what i wanna do? should i take a break? should i leave early? should i ...



 saye bukan lah baik sangat, tapi saye tak lah jahat sangat, 
 sekadar nak meluah perasaan je.. bak kate tagline blog ak ni.. 
sukahati . layan jari . tengok hari . ikut stori 

ShareThis