No comment yet

MUSLIMAH ITU~~♥



Muslimah itu , 
terkadang gelak kuat tak henti , terkadang juga minum berdiri , terkadang sebelum tidur trlupa baca doa & ayat kursi , 
terkadang pakai stoking dimulai kaki kiri , 
terkadang aci redah sarung kasut org lain tanpa disedari .


Muslimah itu , 
terkadang gembira sampai trlompat terkinja smbil trsenyum tayang gigi , 
terkadang menitis air matanya laju tak terperi , 
terkadang rasa lemah smpai tak mampu nk bangun2 lagi , 
terkadang rasa marah menguasai diri , 
sampai rasa nk lempang org tu laju2 without mercy .

Muslimah itu , 
adalah manusia biasa , 
yg tak lari dari segala perasaan sebagai manusia , 
yg tak lari dari segala mcm ujian dan pancaroba , 
yg tak lari dari perasaan lemah dan tak bermaya , 
yg tak lari dari buat khilaf dan dosa .

Kerana apa ? 
Kerana dia juga manusia biasa . Apa2 pun , yg pastinya , muslimah itu sentiasa bangkit bila trjatuh , sentiasa cuba gembirakan hati org lain walau hatinya sendiri remuk , sentiasa cuba nk improve diri , 
dari semasa ke semasa tnpa henti , walau terkadang dia trsungkur , itu bkn kerana dia lemah , 
tapi itu kerana dia cuba ambil masa utk bangkit semula , 
jadi kuat dari sebelumnya , 
kerana dia berusaha utk mnjadi bidadari dunia , dan juga di akhirat sana ,

insyaAllah :')

**copy/paste dari fb**

 saye bukan lah baik sangat, tapi saye tak lah jahat sangat, 
 sekadar nak meluah perasaan je.. bak kate tagline blog ak ni.. 
sukahati . layan jari . tengok hari . ikut stori 
No comment yet

bored | not in mood




what i wanna do? should i take a break? should i leave early? should i ...



 saye bukan lah baik sangat, tapi saye tak lah jahat sangat, 
 sekadar nak meluah perasaan je.. bak kate tagline blog ak ni.. 
sukahati . layan jari . tengok hari . ikut stori 
1 comment

morning sickness

 

mood : boring
time : office hour
day : last day of 2013

aku baru pas buat check up kat klinik.. suke la wat check up kat koperasi polis fasa 2 ni.. org tak ramai... nurse peramah.. friendly.. tenang je rase.. mungkin sb tempat baru kan.. kalo kat selayang.. nurse semua dah stress.. nak layan patient yg ramai.. especially yang bukan warganegara.. pergh.. aku tgok pon tension.. dah la tak reti cakap melayu.. payahnye nak urus.. perlukah nurse tu kene blaja bhs dorang plak? mmg kesian aku tgok nurse kat sane..

disebabkan itu aku sgt bahagia bile KIA (Klinik Ibu dan Anak) koperasi polis ni nak terima aku wat check up kat sini.. maklumlah dekat je ngan opis.. tak adelah aku terkejar2 dari selayang nak ke koperasi.. rase macam nak cari rumah area sini je.. bior anak2 aku pon dapat check up sini je.. haha.. tapi malangnye anak2 mmg takde istilah TUMPANG check up.. ibu2 je boleh sb ibu2 skrg kebanyakan bekerjaya.. jadi kenelah ikut kesesuaian dan keselesaan ibu kan.. 

mmg betol lah kate orang.. lain anak lain ragam.. dulu first time pregnant aku tak merasa morning sickness.. cume backpain je masalah aku dari awl kehamilan.. berat pon tak naik².. total berat aku naik sepanjang pregnant 10kg je.. start naik berat pon masok 5 bulan kot x silap..

ini kali pregnant aku pon kene morning sickness.. nak sgt kan rase.. haha.. tp Alhamdulillah tak la teruk sgt.. jangan silap makan je.. tak kire la kalo aku teringin sgt pon mknn tu.. tp kalo perot aku x leh terima.. keluar balek le jawabnye.. bau pon tak leh sebarang bawu.. ade skali rumah tak ade air.. jadi laok paok pon terbior la x berbasoh.. bile dah ade air konon nak basoh la ni.. skali aku yg kene basoh... berkejaran ke bilik air (padahal singki sebelah bilik air je) muntah2.. korg bayangkan bgon pg xde mkn pape lagi.. isi pon xde dlm perot.. pastu nak muntah.. x ke haru perit rasenye.. fuh.. nyesal nyesal pi rajin pagi tu.. haha..

nasib baik chenta hati kuh ade.. suroh dia basoh cepat2 semua pggan mangkok yg ade isi tu.. yelah.. aku nak masak.. nak gune ruang singki.. bile ade bau2 tu cemane nak masaknye kan.. hahaha.. tp kire teruk gak la pade aku.. mklomlah x penah rase..

mungkin sb tu gak berat aku bley turun.. 3 kg jugak la hilang dlm sebulan.. pergh.. nak amek kesempatan diet bley ke? hahaha.. 

 saye bukan lah baik sangat, tapi saye tak lah jahat sangat, 
 sekadar nak meluah perasaan je.. bak kate tagline blog ak ni.. 
sukahati . layan jari . tengok hari . ikut stori 
No comment yet

MENEMPUH TAHUN KENAIKAN HARGA BARANG



esok hari terAkhir.. selamat tahun baru.. ape azam tahun baru kali ni? kalo azam taon lepas pon x tertunai.. better azam taon baru ni kite berazam ntok tunaikan azam taon lepas.. hihihi.. sekian..

selamat menempuh tahun BARANG NAIK! 
 
jangan bersedey dengan kenaikan harga barang..

berusaha, berdoa dan bertawakal kepada ALLAH demi mencari rezeki tambahan

jangan kite berperang sesame kite kerana masalah ini.

dan ingatlah!


sekian ...

 saye bukan lah baik sangat, tapi saye tak lah jahat sangat, 
 sekadar nak meluah perasaan je.. bak kate tagline blog ak ni.. 
sukahati . layan jari . tengok hari . ikut stori 
No comment yet

kawanku selamat bersalin


salam rabu, salam 17 julai, salam 8 ramadhan, dan salam sejahtera.. hehe.. semoga sihat lah hendaknye semua.. adakah hari ini hari special korang? tak? tapi harini hari special aku.. special ke?

pada 6 tahon lalu.. tarikh 17 julai 2007, aku memaksa sesorang untuk menjadikan aku aweks nye.. hahaha.. ganas tol statement, tapi ini hakikat.. bukan cobaan okeh. maka lelaki tu pon terpaksalah menerima kenyataan yang dia telah menjadi balaks ku kerna terpaksa.. haha.. 

tapi hubungan kami sebagai aweks dan balaks hanya sampai 1 mei 2011, sebab aku telah bertunang ngan balaks tu.. keh keh.. so dalam erti kate lain jadi tunangan la.. da tak jadi balaks la kan.. hihi.. then bertunang pon tak lame.. baru je elang balaks.. tunang pon elang jugak pada 19 nov 2011, sebab kami telah disatukan sebagai suami dan isteri.. wuuu~ gudbye balaks n tunangan.. 

tapi tapi tapi.. dia tetap balaks n tunangan ku forever n ever.. haha.. INSYA'ALLAH.. kalo mengikot kajian dan kiraan, pada hari ini kami dah 6 taon la berpacaran.. (dah kawen pon still berpacaran okeh, dah tu nak berpacar ngan sape lak kan?) tapi 4 taon berpacaran dalam dosa la.. sob sob sob~ semoga ALLAH mengampuni kami..

plan nye nak pi makan makanan korea kat KLCC.. tatau lagi camne malam ni.. sebab biler dah dapat berita gembira jadi macam "eh.. x celebrate pon tak pe la" haha.. sampai camtu skali..

ape berita gembira tu? kawan aku dah selamat lahirkan bayi perempuan yang comel.. muke cam dia n laki dia.. haha.. (memangla pon.. annoying sungguh aku ni)
comel kan.. belah kiri rupe umminye.. belah kanan rupe ayahnye.. hehe.. sori sha aku curik gmbr baby ko.. geram sgt.. huhuhu...

k la bai.. banyak keje.. sabtu ni aku nak pi sane.. snap gmbr bebanyak!

 saye bukan lah baik sangat, tapi saye tak lah jahat sangat, 
 sekadar nak meluah perasaan je.. bak kate tagline blog ak ni.. 
sukahati . layan jari . tengok hari . ikut stori 

ShareThis