Sabtu, 6 Jun 2015

hello.. I AM


boleh request follow bonde kat instagram

bonde_mawar


bonde ade page fb

jemput like


bonde jual DIANZ VITAMIN.. nak order bley whatsapp hihihihi....


 saye bukan lah baik sangat, tapi saye tak lah jahat sangat, 
 sekadar nak meluah perasaan je.. bak kate tagline blog ak ni.. 
sukahati . layan jari . tengok hari . ikut stori 

Selasa, 17 Februari 2015

DIAN'Z VITAMIN ORIGINAL

now im selling this.. saye adelah stokis DIANZ VITAMIN yang sah.. saye tak jual produk tiruan.. anda boleh COD dengan saye kalau ade stok.. anda juga boleh walk in ke kedai saye di KOPERASI POLIS FASA 2, landmark adalah KOLEJ UNIKOP batu caves



kenapa dian'z vitamin C & E sgt istimewa untuk mereka yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat,jeragat,resdung,parut,liang pori terbuka,berkulit kusam dan gelap ?

~ 12000mg setiap hari ( wow ! )
~ sedap ! berperisa BERRY ( boleh di isap, kunyah atau telan
~ jimat ! sebotol 60 biji untuk dua bulan ( untuk kesan lbeh cpt 1 bulan)
~ 2 biji sehari ( pagi dan malam selepas makan)
~ mempunyai kelulusan kkm
~pratikal , tablet yang kecik ,tidak seperti ubat
~ kesan seawal 3 hari
~ sesuai untuk ibu mengandung dan menyusu

antara testimoni dari pengguna







ingat lagi mangsa toreh muka di kelantan dahulu? dia jugak amalkan dianz vitamin u ols... 




hape lagi... order la order la... 

cepat wasap / pm inbox page Fahdayan Creative
017 333 5137 / 012 361 3085
untuk tempahan


 saye bukan lah baik sangat, tapi saye tak lah jahat sangat, 
 sekadar nak meluah perasaan je.. bak kate tagline blog ak ni.. 
sukahati . layan jari . tengok hari . ikut stori 

Sabtu, 30 Ogos 2014

bahagia keluarga ♥

alkisah... anak dah elok tido aku tamo tido plak kan.. sunggoh mengade aku ni kan.. maka gatal la jemari nak menaip..

eh aku ni taip padam taip padam plak.. haha.. macam banyak sgt nak share smpai tatau mane nak share dulu.. hihi..

alhamdulillah.. bersyukur sesangat aku memiliki suami yang memahami dan mengerti tanggungjawabnye.. time aku taip ni dia baru smpai umah parents aku (aku melepak umah family) dari umah sewa kami.. sebabnye nak setelkan kerja rumah yang tertangguh sekian lame akibat condition ank² yg tak sihat ditambah pulak dia busy ngan kerja so asik balik lambat..

condition anak² yang tak sihat tu membuatkan kitorang tak dpt nk hadap sngat kerja rumah pasal si kakak jadi sangatlah manjeeeee... asek la nak polok².. nak dukung².. pastu bile hilang dari mata menjerit macam kene campak dari bangunan tgkat sebelas..

si adik pulak bile dah kene batuk selesema ni dia jadi tak selesa lah.. dah le x leh biar si adik sendirian.. pantang adik kene tggal.. mule lah si kakak nye terkam.. di ceyom ceyom si adik smpai naik menyampah agaknye dengan kakak pasal tiap kali kakaknye dtg je mule la adik fobia.. haha..

**sambung taip**

kesimpulan dari kisah kat atas, aku bersyukur sgt dpt suami mcm chenta hati ku skrg. dialah suami, dialah bopren, dia lah bespren, dialah walid pade anak² aku, teman gaduh, teman sedih, teman gembira.. he is my everything lah!

tak semua orang perfect kan.. dah tentu lah aku n suami tetap ade kekurangan.. tapi disebabkan kitorang suke bertolak ansur, maka gadoh atau selisih faham tu tak berpanjangan lah.. sb jenis aku pulak tak suke pendam.. kalau aku tak puas hati tak suka terus cakap je..

nak pendam² buat ape.. tak menyelesaikan masalah pon.. takkan nak tggu dia paham sendiri.. bkn semua org mampu nak bace isi hati walau cinta suci camne sekalipon.. ye tak? so, luahkan then carik solution.. itu yang terbaik dalam rumahtangga sebenarnya..

aku nak cerita lebey pon aku baru nak masok 3 tahun masuk alam rumahtangga.. tapi ape yang aku boleh share, resipi yang mampu membuatkan rumahtangga bahagia adalah dengan memahami dan mengetahui tanggungjawab sebenar masing² sbg suami mahupun isteri.. pade aku itulah yang paling utama..

kendian tips untuk tangani salah faham paling penting ialah sabar dan tolak ansur. cuba memahami pasangan masing-masing dan cuba cari penyelesaian dengan cara baik.

ni semua aku share dari ape yang aku dan suami amalkan. bohonglah kalau aku tak ade mengamok, bergadoh, sebab aku ni jenis baran jugak.. mmg kalo time mood tak ok, suami buat silap siket kompem aku tggi suara.. huhu.. betapa derhakanye aku sbg seorang isteri. tapi alhamdulillah suami aku dah paham and masak ngan perangai aku.. hehe.. yang ni kalo blh jgn follow ye..

fayyadh ♥ mawar

 saye bukan lah baik sangat, tapi saye tak lah jahat sangat, 
 sekadar nak meluah perasaan je.. bak kate tagline blog ak ni.. 
sukahati . layan jari . tengok hari . ikut stori 

Rabu, 20 Ogos 2014

maternity shoot ♥

she is our NURUL MAWADDAH, fahdayan's daughter.







 saye bukan lah baik sangat, tapi saye tak lah jahat sangat, 
 sekadar nak meluah perasaan je.. bak kate tagline blog ak ni.. 
sukahati . layan jari . tengok hari . ikut stori 

Khamis, 14 Ogos 2014

kisah raya FAHDAYAN ♥

assalamualaikum..

SALAM EID MUBARAK ke-18 buat semua umat islam. seronok beraya? huhe.. aku pon beraya sakan walau dalam pantang.. dah macam tak berpantang dah.. ni lah hasil berpantang di hari raya.. hahaha.. aku tak mampu nak tahan godaan lah.. 

harini umor fayyadh 35 hari. semalam pergi ke klinik untuk cucuk sebulan. agak dahsyat lah fayyadh meraung sampai mencanak² urat kepalanya keluar.. kesian anak bonde.. nampaknya kak mawar lagi tough dari fayyadh.. hehe...

pejam celik tggal lagi 2 mggu je bonde nak masuk kerja balik. persediaan macam tade wat pape.. menyusu botol macam agak susah je. belom jumpe botol sesuai lagi.. hurm.. ade lagi 2 mggu je ni.. stok susu bonde byk membazir terbuang gitu je sb ajar fayyadh minom botol tapi tanak minum.. huhu... cemane le ni..

alkisah bonde tak gagah nak ngepump selalu kumpul stok.. jadi nak kena ajar fayyadh mnom susu tepung jugak lah macam kak mawar.. tapi sementara stok masih ade, fayyadh kene mnom kasi habis ye. rezeki fayyadh alhamdulillah bonde rase melimpah ruah.. fayyadh pon bukan jenis banyak minum macam kak mawar dulu.. x sampai sebulan dah kene bancuh susu tepung..

tambah pulak ruang ntok simpan stok tak besar mane.. bonde tak gagah nak beli deep freezer semata² untuk smpan stok susu.. maafkanlah bonde ye sayang.. kalau bonde rajin mmg banyak stok boleh dikumpul.. tapi bonde nak simpan mane? huhu...

bonde pon tatau dah nak taip ape.. susah lah kat rumah sendiri tak ade internet.. dapat update time kat rumah parents je.. tu pon time tade orang gune pc.. huhu.. cedeynye...

************

selamat hari raya dari kami sekeluarga

FAHDAYAN FAMILY


NURUL MAWADDAH



MUHAMMAD FAYYADH ARIFEE

senyum.. tak perlu bukak mata~ haha


 saye bukan lah baik sangat, tapi saye tak lah jahat sangat, 
 sekadar nak meluah perasaan je.. bak kate tagline blog ak ni.. 
sukahati . layan jari . tengok hari . ikut stori 

ShareThis