HUDUD oh HUDUD !

by Jumaat, Oktober 07, 2011 2 orang dah meluah perasaan

makin aku melayari internet, makin banyak lak aku post kat blog arini.. hehe.. ni aku amek kat facebook je... dari satu page ni.. topik hangat masa kini iaitu tentang hukum HUDUD.

wajarkah? tak wajarkah?
manusia sekarang ni memanglah tak sedar diri.. lupa diri.. islam hadhari? isk isk isk..
kat sini aku just nak nyatakan, kalau korang tak tahu menahu tentang hukum HUDUD ni.. janganlah nak cerita macam tahu sangat... buat malu je kan..

dari segi wajar dengan tak wajar pulak.. jika dah ianya hukum ALLAH, ape plak yang tak wajarnya? apa plak yang tak sesuai nye? memang pelik la manusia ni..

pade pandangan akulah, jika hukum HUDUD tu dilaksanakan, manusia confirm takut punya.. yelah.. kang tak pasal² hilang anggota badan kan?

tapi sekarang, hukuman setakat kau masuk penjara dua tiga bulan.. dapat makan minum tempat tinggal free.. ape ada hal dorang buat lagi.. hehehe.. tol x?

pastu dari segi yang hukum sebat² tuh.. cara ISLAM lebih berperikemanusian berbanding dengan cara hukuman sivil sekarang... betul tak?





sendiri compare.. peace V

 saye bukan lah baik sangat, tapi saye tak lah jahat sangat, 
 sekadar nak meluah perasaan je.. bak kate tagline blog ak ni.. 
sukahati . layan jari . tengok hari . ikut stori 

dayan punyer

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

2 orang dah meluah perasaan:

Suara Hati berkata...

eeee......seram sgt Itah tengok seksaan kat dorang ne..xbole tido jadinya..bila pikir2..ish.

selipar hijau berkata...

hihi.. nk ckp jgn pikir... mmg kene pikir.. so... berjaga² jelah kita kat dunia.. hehe