pre-pregnancy check-up, perlu ke?

by Rabu, Disember 28, 2011 2 orang dah meluah perasaan
agak lama tak update blog..
kali ni aku ade persoalan.. pada korang yang rajin update la kan.. especially tentang personal life.. blog ni kan umpama diary pada sesetengah orang.. tempat untuk mencurah segala rasa yang tependam..

so lah kan.. bila korang gembira.. mesti blog korang pon ceria.. bile marah.. mesti posting korang time tuh macam panas je.. biler sedih.. blog korang mesti suram aje.. kan kan..

sebenarnya aku tengah sedey.. tapi taknak la plak kan kongsi kesedihan.. cuma saje nak bagitahu la time aku taip ni aku tengah sedeh.. sedeh sangat.. wuuu...

camner nak happy kan diri time tenga sedey eh? camner nak tenangkan diri time tengah nangis eh?

ya betol! perlu lah berbalik kepada ALLAH.. tapi aku ni manusia biasa.. tewas dengan nafsu amarah.. nafsu sedey.. nafsu nanges.. macam² nafsu negatif la.. hahahaha...

disebabkan aku sedey.. so aku nak kongsi la cerita gembira kawan² aku..
seronok pulak dengar biler kawan² yang saing² nikah ngan aku dah mengandung.. hihi.. apa rasa eh biler dah mengandung? seronok sangat la kan ek? hehehe...
aku ni entah lah.. tatau nak kate ... takot aku nak mengandung sebab condition aku yang macam sekarang ni.. asyik saket² aje.. huhu.. dengan condition kewangan lagi..
tapi pasal kewangan mungkin tak jadi masalah besar sgt.. duet boleh dicari.. condition diri aku ni...

time aku surf internet kelmarin.. ade terbaca tentang pre-pregnancy check up.. macam bagus je untuk insan cam aku ni...

ape yang aku faham.. biler buat test tu, kiter boleh la detect keadaan diri kita.. boleh ke mengandung.. kalau ada masalah.. boleh la repair dulu ape yang patot sebelum mengandung..
test ni boleh mengurangkan masalah yang selalu berlaku sewaktu sedang mengandung.. kire macam pre-pregnancy check-up ni untuk mengelakkan masalah time mengandung la.. kan kan.. hehehe..

aku ingat aku pon nak buat lah.. dah la keturunan aku ade je yang kene ketumbuhan dalam rahim.. dedua belah keluarga ade.. risau jugak.. huhu... tapi biler nak buat tatau.. segan pon ade.. maklumlah baru je kawen.. takot nampak cam gelojoh plak.. hahahaha..

ape kate korang? patot ke x aku pi buat sekarang?
*gambar hiasan*

 saye bukan lah baik sangat, tapi saye tak lah jahat sangat, 
 sekadar nak meluah perasaan je.. bak kate tagline blog ak ni.. 
sukahati . layan jari . tengok hari . ikut stori 

dayan punyer

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

2 orang dah meluah perasaan:

AkuAyie berkata...

sebelum kawin lg dh boleh check. aku penah cite x yg aku ada ketumbuhan dlm rahim? hehe...apa2pun, semua boleh jadi, yg penting pi check awal. :)

selipar hijau berkata...

x penh lagi.. tp kezen aku dedua belah mmg penah kene ketumbuhan dlm rahim.. tp aku pnh wat scan bagai b4 kawen lu.. mmg tade pape dr ckp..